Sült kacsa recept

Hozzávalók:
- egy 2,5-3 kg-os kacsa
- só
- majoránna
- gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A kacsa külsejét, belsejét sóval és majoránnával bedörzsöljük, és egy kevés vízzel, a fokhagymával, zsír nélkül puhára pároljuk. Ezután tűz¬álló tálra fektetjük, a bőrét megszurkáljuk, és a sütőben ropogós pirosra sütjük. Párolt káposzta és burgonya a körítése. (A kacsa belsejébe tehetünk 1-2 megtisztított nagy almát is. A combcsontokat sütés előtt csomagoljuk alufóliába, mert nagyon hamar megégnek a sütőben; a fóliát tálaláskor is a combon hagyhatjuk, szépen díszíti.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »