Sült kacsa recept

Hozzávalók:
- egy 2,5-3 kg-os kacsa
- só
- majoránna
- gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A kacsa külsejét, belsejét sóval és majoránnával bedörzsöljük, és egy kevés vízzel, a fokhagymával, zsír nélkül puhára pároljuk. Ezután tűz¬álló tálra fektetjük, a bőrét megszurkáljuk, és a sütőben ropogós pirosra sütjük. Párolt káposzta és burgonya a körítése. (A kacsa belsejébe tehetünk 1-2 megtisztított nagy almát is. A combcsontokat sütés előtt csomagoljuk alufóliába, mert nagyon hamar megégnek a sütőben; a fóliát tálaláskor is a combon hagyhatjuk, szépen díszíti.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »