Ropogós kacsacombok szalonnás-bébi spenótos burgonyával recept

Hozzávalók:
- 6 kacsacomb
- 1 kg apró szemű burgonya
- fél kg apró sonkahagyma vagy gyöngyhagyma
- 15 dkg kockázott húsos szalonna
- 20 dkg bébi spenót
- kevés olaj
- só
Elkészítése:
A húsokat előző nap megmossuk, megszárítjuk és besózzuk. Kevés olajat hevítünk egy nagy serpenyőben, majd a combokat bőrős felükkel lefelé 15 percig sütjük, leöntjük a zsírt (ne dobjuk ki, mert szükség lesz még rá!), majd a másik felüket is 15 percig sütjük. A húsokat áttesszük egy serpenyőbe és előmelegített sütőben további 50 percig sütjük lefedve.
Kevés sós vízben megfőzzük a megtisztított burgonyát, majd kihűtjük. Egy serpenyőbe teszünk a kacsazsírból 2 evőkanállal és megpároljuk benne az egész hagymákat. A hagymát kiszedjük és ugyanebben a serpenyőben pirítjuk az apróra vágott szalonnát és burgonyát, majd a hagymát visszaöntjük. Ez kb 10 perc. A végén adjuk hozzá a spenótot és 4-5 percig pároljuk, amíg megfonnyad.
Az elkészült combokat a körettel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »