Névnapi menü recept

Hozzávalók:
- 1-1,5 kg kacsahús
- só
- majoránna
- kevés bors
- 2 kg burgonya
- vöröshagyma
- 1 közepes fej lilakáposzta
- 1-2 ek cukor
- 2 ekl ecet
- kevés köménymag
- só
Elkészítése:
A kacsát megtisztítjuk, a bőrét bevagdaljuk, jó alaposan megsózzuk, szórunk rá majoránnát és egy kevés borsot. Tepsibe helyezzük, alufóliát teszünk rá és amikor a hús megpuhul elkezdjük sütni. Amikor a bőre már szép piros lekapcsoljuk a sütőt és bent hagyjuk. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk és feltesszük főni. Amíg a krumpli fő, kiszedjük a kacsahúst a tepsiből. Ha megfőtt a krumpli leszűrjük, és átöntjük a tepsibe, amibe a kacsa sült. Krumplizúzóval összetörjük és beleforgatjuk a kacsazsírba. Hogyha sok a zsír ami kisült a kacsából akkor öntünk le belőle. A káposztát apró szeletekre vágjuk, majd egy lábosba olajat öntünk egy kevés cukorral, melyet karamellizálunk, ráhelyezzük a káposztát pici sóval, köménnyel és fedő alatt pároljuk. Amikor már puhább a káposzta, akkor rátesszük az ecetet.
A húst a krumplival és a káposztával tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »