Narancsos kacsa recept

Hozzávalók:
- 6 db kacsacomb vagy 1 egész kacsa
- 4 db narancs
- 2 evőkanál cukor
- vaj
- só, bors
Elkészítése:
A narancsok sárga héját vékonyan lehámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Kevés vízbe feltesszük főni, egy perc forrás után leszűrjük. Ezt még egyszer megcsináljuk, hogy a kesernyés íze eltávozzon. Harmadszorra is feltesszük főni, de akkor már adunk hozzá 2 evőkanál cukrot is, a víz pedig éppen hogy csak ellepje. 15 percig lefedve pároljuk, ez idő alatt a cukor sziruposodik. A húst megtisztogatjuk, a bőrét kicsit bevagdaljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy lábasban kevés vajat hevítünk, és bőrével lefelé beletesszük a combokat, mindkét oldalát megpirítjuk. Belefacsarjuk a narancsok levét és hozzáadjuk az elkészített narancshéjat és készre pároljuk. Krumplipürével tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »