Narancsos kacsa recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 6 db kacsacomb vagy 1 egész kacsa
- 4 db narancs
- 2 evőkanál cukor
- vaj
- só, bors
Elkészítése:
A narancsok sárga héját vékonyan lehámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Kevés vízbe feltesszük főni, egy perc forrás után leszűrjük. Ezt még egyszer megcsináljuk, hogy a kesernyés íze eltávozzon. Harmadszorra is feltesszük főni, de akkor már adunk hozzá 2 evőkanál cukrot is, a víz pedig éppen hogy csak ellepje. 15 percig lefedve pároljuk, ez idő alatt a cukor sziruposodik. A húst megtisztogatjuk, a bőrét kicsit bevagdaljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy lábasban kevés vajat hevítünk, és bőrével lefelé beletesszük a combokat, mindkét oldalát megpirítjuk. Belefacsarjuk a narancsok levét és hozzáadjuk az elkészített narancshéjat és készre pároljuk. Krumplipürével tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.