Narancsos kacsa recept

Hozzávalók:
- 6 db kacsacomb vagy 1 egész kacsa
- 4 db narancs
- 2 evőkanál cukor
- vaj
- só, bors
Elkészítése:
A narancsok sárga héját vékonyan lehámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Kevés vízbe feltesszük főni, egy perc forrás után leszűrjük. Ezt még egyszer megcsináljuk, hogy a kesernyés íze eltávozzon. Harmadszorra is feltesszük főni, de akkor már adunk hozzá 2 evőkanál cukrot is, a víz pedig éppen hogy csak ellepje. 15 percig lefedve pároljuk, ez idő alatt a cukor sziruposodik. A húst megtisztogatjuk, a bőrét kicsit bevagdaljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy lábasban kevés vajat hevítünk, és bőrével lefelé beletesszük a combokat, mindkét oldalát megpirítjuk. Belefacsarjuk a narancsok levét és hozzáadjuk az elkészített narancshéjat és készre pároljuk. Krumplipürével tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »