Kacsa zsírjában sült krumplival recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 db pecsenyekacsa
- só
- 1 mk majoranna
- 1 mk kakukkfű
- őrölt bors
- 1-1,5 dl víz
Köret hozzávalói:
- 5-6 szem krumpli
- kacsazsír
- só
Elkészítése:
A kacsát alaposan nézzük át és az esetleges tokokat távolítsuk el. Ezután a zsírosabb részeket (pl. a nyakánál, a püspökfalatnál….) fejtsük le, majd daraboljuk fel apróra.
Ezután a kacsát jó alaposan dörzsöljük be sóval kívül-belül, majd helyezzük bele a tepsibe. Tegyük köré az előzőleg lefejtett, és feldarabolt zsíros részeket, majd szórjuk meg ízlés szerint sóval, őrölt borssal, majorannával, és kakukkfűvel. Végül öntsük alá a vizet, majd alufóliával fedjük le a tepsit.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. két óra alatt pároljuk puhára. Amikor a kacsa már megpuhult vegyük le a fóliát, majd magasabb hőfokon süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután a készre sült kacsát vegyük ki a zsírból, és tálalásig tartsuk melegen.
A krumplit vágjuk fel kicsit vastagabb karikákra, majd tegyük a tesiben lévő kacsazsírba. Ezután sózzuk, és keverjük alaposan össze, majd tegyük be a sütőbe és süssük szép pirosra. (én a kisült töpörtyűt is benne hagytam a zsírban, és tovább sütöttem a krumplival)
Tálalás előtt daraboljuk fel a kacsát, majd a sült krumplival és párolt káposztával kínáljuk.