Joghurtos csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 6-8 db csirkecomb
- 1 nagydoboz natúr joghurt
- kevés olaj
- csirke fűszersó
Elkészítése:
Este a csirkecombokat csirke fűszer sóval besózom, egy jól záródó műanyag dobozba lerakom a sózott egész combokat, vagy csirkemellet. Nyakon borítom 1 nagy pohár natúr joghurttal, kissé megemelem a húst, hogy közé és alá is kerüljön joghurt. Másnap reggel kiolajozott edénybe rakom, tetejét lefedem és előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm.
Én kacsasütőben szoktam, de 1x csináltam tepsiben is alufóliával letakarva, akkor a tetejét meg kell pirítani.
A lényeg, ha nagyobb mennyiséget csinálunk, akkor több joghurt kell hozzá az 1 nagy pohárnál, jó “tocsogósan” kerüljön tepsibe, mert ettől nem lesz száraz a hús!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

