Ízletes csirkeragu recept

Hozzávalók:
- 1 filézett csirkemell
- 2 fej vöröshagyma
- 4 dl főzőtejszín
- 40 dkg rizs
- 20 dkg gomba
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítése:
Az egyik vöröshagymát összvágjuk apróra, majd kevés olajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a rizst és azt is dinszteljük a hagymával, majd felüntjük vízzel és ízesítjük. Főzzük amíg nem lesz elég puha a rizs, ha elforr a víze akkor öntünk hozzá még.
A csirkemellet és a gombát megmossuk és apró kockákra vágjuk. A másik vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon rövid idő alatt megdinszteljük. Rádobjuk a húst és a gombát, átforgatjuk, ízesítük, majd lefedve a saját levében 15 percig pároljuk. Ezt követően felöntjük a főzőtejszínnel, ha szükséges akkor még fűszerezzük, és néhány perc alatt összerottyantjuk
Tálaljuk. Jó étvágyat.
Tipp:
Aki nem szereti a gombát, az kihagyhatja a receptből, viszont ha valakinek a kedvencei közé tartozik, akkor ne spóroljon vele :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »