Ízletes csirkeragu recept
Hozzávalók:
- 1 filézett csirkemell
- 2 fej vöröshagyma
- 4 dl főzőtejszín
- 40 dkg rizs
- 20 dkg gomba
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítése:
Az egyik vöröshagymát összvágjuk apróra, majd kevés olajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a rizst és azt is dinszteljük a hagymával, majd felüntjük vízzel és ízesítjük. Főzzük amíg nem lesz elég puha a rizs, ha elforr a víze akkor öntünk hozzá még.
A csirkemellet és a gombát megmossuk és apró kockákra vágjuk. A másik vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon rövid idő alatt megdinszteljük. Rádobjuk a húst és a gombát, átforgatjuk, ízesítük, majd lefedve a saját levében 15 percig pároljuk. Ezt követően felöntjük a főzőtejszínnel, ha szükséges akkor még fűszerezzük, és néhány perc alatt összerottyantjuk
Tálaljuk. Jó étvágyat.
Tipp:
Aki nem szereti a gombát, az kihagyhatja a receptből, viszont ha valakinek a kedvencei közé tartozik, akkor ne spóroljon vele :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

