Ízletes csirkeragu recept
Hozzávalók:
- 1 filézett csirkemell
- 2 fej vöröshagyma
- 4 dl főzőtejszín
- 40 dkg rizs
- 20 dkg gomba
- fűszerek ízlés szerint
Elkészítése:
Az egyik vöröshagymát összvágjuk apróra, majd kevés olajon megdinszteljük. Ezután hozzáadjuk a rizst és azt is dinszteljük a hagymával, majd felüntjük vízzel és ízesítjük. Főzzük amíg nem lesz elég puha a rizs, ha elforr a víze akkor öntünk hozzá még.
A csirkemellet és a gombát megmossuk és apró kockákra vágjuk. A másik vöröshagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon rövid idő alatt megdinszteljük. Rádobjuk a húst és a gombát, átforgatjuk, ízesítük, majd lefedve a saját levében 15 percig pároljuk. Ezt követően felöntjük a főzőtejszínnel, ha szükséges akkor még fűszerezzük, és néhány perc alatt összerottyantjuk
Tálaljuk. Jó étvágyat.
Tipp:
Aki nem szereti a gombát, az kihagyhatja a receptből, viszont ha valakinek a kedvencei közé tartozik, akkor ne spóroljon vele :)