Indiai rizssaláta recept

Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 1 csomag barna rizs
- curry vagy más indiai fűszer
- paprika
- paradicsom
- újhagyma
- 1 citrom leve
- 1 kiskanál méz
- só
- néhány kanál olíva olaj
- 1 csokor petrezselyem és kapor
Elkészítése:
A húst kockákra vágom, sózom és megszórom curry-vel. Wokban kevés kókuszzsíron megpirítom. Eközben a zöldségeket is kockákra vágom, meglocsolom a citrom levével és a mézzel. Újra sózom.
A rizst a leírás szerint elkészítem. A főzővízbe én tettem 1 kiskanál cukrot a só mellé. Ha a rizs megfőtt és kihűlt, az egészet összekeverem egy tálban és 3 evőkanálnyi olíva olajjal meglocsolom, majd megszóróm az apróra vágott fűszernövényekkel. (kaprot nem tettem hozzá, mert nem volt itthon) Hűtőben 1-2 órát kell állnia, de én rögtön megkóstoltam, és úgy is tökéletes volt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »