Hirtelen sült szelet recept

Hozzávalók:
- 2 gyöngytyúk melle és combja
- 5 dkg füstölt szalonna
- só
- őrölt bors
- a sütéséhez diónyi vaj
Elkészítés:
A húst kicsontozzuk, szeletekre vágjuk, mindegyikbe tűzünk egy kis darabka füstölt szalonnát, és sóval, borssal bedörzsöljük. Roston, illetve teflonedényben vagy közönséges serpenyőben egy kevés vajon ropogós pirosra sütjük. A tálat burgonyapürével alapozzuk, erre fektetjük a hússzeleteket, és ha van, a pecsenyelével megöntözzük. (Lehet alufóliában is sütni, egy borsónyi vajjal.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »