Hirtelen sült szelet recept

Hozzávalók:
- 2 gyöngytyúk melle és combja
- 5 dkg füstölt szalonna
- só
- őrölt bors
- a sütéséhez diónyi vaj
Elkészítés:
A húst kicsontozzuk, szeletekre vágjuk, mindegyikbe tűzünk egy kis darabka füstölt szalonnát, és sóval, borssal bedörzsöljük. Roston, illetve teflonedényben vagy közönséges serpenyőben egy kevés vajon ropogós pirosra sütjük. A tálat burgonyapürével alapozzuk, erre fektetjük a hússzeleteket, és ha van, a pecsenyelével megöntözzük. (Lehet alufóliában is sütni, egy borsónyi vajjal.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »