Házi csirkemell sonka recept

Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
- petrezselyem
- só
- 10 dkg sajt (füstölt)
Elkészítése:
A csirkemellfilét késes aprítóban pépesre daráljuk. Ízlés szerint fűszerezzük. Mehet bele só, bors, fokhagyma, petrezselyem, bármi. Mi nem igazán szeretjük a túl fűszeres ételeket, ezért csak friss petrezselymet és sót raktam bele.
A nagyon apróra vágott sajtkockákat kézzel belekeverjük, jól összegyúrjuk. Alufóliába tekerjük henger alakot formázva, majd még két réteg fóliával körbetekerjük.
Egy tepsibe helyezzük, egy pohár vizet öntünk alá és legkisebb fokozaton egy órán át “sütjük”.
Kihűlve nagyon szépen (mint egy bolti felvágott) szeletelhető.
Tipp:
Legközelebb gombásat és mexikóit készítek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »