Hamis tepertő recept

Hozzávalók:
- 2 nagyobb csirkemell filé
- 1 csapott kk őrölt bors
- 1 csapott kk őrölt köménymag
- 1 púpos tk házi fokhagymakrém
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 5 dl olaj sütni
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet kb. 2,5*2,5 cm nagyságú kockára vágjuk.
Kicsit lecsepegtetjük, majd meghintjük borssal, őrölt köménymaggal és kicsit bedörzsöljük fokhagymakrémmel.
A zsemlemorzsát egy tálkába szórjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben olajat forrósítunk.
A húsokat megforgatjuk a zsemlemorzsában, majd a forró olajban közepes lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Sóval meghintve, friss kenyérrel és lila hagymával azonnal kínáljuk.
Tipp:
Amikor először megláttam ezt a finomságot, kicsit hitetlen voltam. Aztán kipróbáltam és kellemesen csalódtam. A csirke ebben a formában elkészítve tényleg meglepően hasonló ízű a tepertőhöz. A gyerekek is kedvelték. Friss, ropogós kenyérrel és lila hagymával, frissen az igazi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »