Hamis tepertő recept
Hozzávalók:
- 2 nagyobb csirkemell filé
- 1 csapott kk őrölt bors
- 1 csapott kk őrölt köménymag
- 1 púpos tk házi fokhagymakrém
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 5 dl olaj sütni
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet kb. 2,5*2,5 cm nagyságú kockára vágjuk.
Kicsit lecsepegtetjük, majd meghintjük borssal, őrölt köménymaggal és kicsit bedörzsöljük fokhagymakrémmel.
A zsemlemorzsát egy tálkába szórjuk.
Egy magasabb falú serpenyőben olajat forrósítunk.
A húsokat megforgatjuk a zsemlemorzsában, majd a forró olajban közepes lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Sóval meghintve, friss kenyérrel és lila hagymával azonnal kínáljuk.
Tipp:
Amikor először megláttam ezt a finomságot, kicsit hitetlen voltam. Aztán kipróbáltam és kellemesen csalódtam. A csirke ebben a formában elkészítve tényleg meglepően hasonló ízű a tepertőhöz. A gyerekek is kedvelték. Friss, ropogós kenyérrel és lila hagymával, frissen az igazi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

