Hamis bolognai sült csirke comb, cukkinis, currys rizzsel recept
Ők is elkészítették
Kislányom kedvence a bolognai de hát mindig nem eheti, így próbáltam neki, azért témánál maradva egy kis sült húsit feltálalni, gyorsan szerettem volna, ezért némi turpissággal éltem:)
Hozzávalók:
- csirkecombok igény szerint
- só
- 1 doboz olaszos vajkrém
- bazsalikom
- sajt
- olaj
Rizshez:
- rizs, szintén igény szerint
- só
- olaj
- 1 kisebb cukkini
- 1 fej hagyma
- curry
- só
Elkészítése:
A húst megtisztítjuk, megsózzuk és tepsibe helyezzük. Jól bekenjük az olaszos vajkrémmel, majd megszórjuk bazsalikommal és reszelt sajttal. Olajat aláöntve sütni kezdjük.
Hamarosan meglátjuk szükséges-e vizet önteni alá, ha igen, egy keveset tegyünk a tepsibe.
A körethez a megtisztított rizst, kevés olajon, sóval kipattogtatjuk, megszórjuk curryivel, majd annyi vízzel, hogy elfedje készre főzzük.
Aki jobban bízik a csomagos, félkész rizsben nyugodtan készítse abból, Én magam szeretem, jó kis tapadósra :)
A cukkinit megtisztítjuk, kockára vágjuk és olajon megpuhítjuk, nem feltétlenül kell víz alá, ez persze függ attól, mennyire zsenge. Amennyiben mégis kell víz akkor azt teljesen süssük el róla.
Ha a cukkini elkészült a rizshez keverjük és a közben elkészült csirkecombokkal, frissen tálaljuk, hozzá salátát kínálunk.
Tipp:
A cukkinis rizs bármilyen sülthöz, fasírozotthoz illetve rántott ételekhez használható!