Grillezett petrezselymes-mozzarellás csirkemell recept
Hozzávalók:
- 6 nagyobb, vékony szelet csirkemell filé
- 2-3 csipet só
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 3-4 ek olaj
- 1 tasak apró mozzarella golyó
- 1 csipet morzsolt bazsalikom
Elkészítése:
A megtisztított csirkemell szeleteket meghintjük sóval. A petrezselyemlevelet és a fokhagymát apróra vágjuk, majd az olajban elkeverjük.
A hús szeleteket egy tálcára fektetjük, és mindkét oldalukat bedörzsöljük a petrezselymes olajjal. Hagyjuk állni.
Addig a mozzarella golyókat kettévágjuk, kicsit lecsöpögtetjük és megszórjuk egy kevés sóval.
Egy grillserpenyőt alaposan felhevítünk, majd a pácolt mell szeletek egyik oldalát pár perc alatt közepes lángon megsütjük.
Amint megfordítjuk, szép sorban a közepére rakjuk a félbe vágott sajt golyókat.
Ha már a csirke másik oldala is megpirult, a mozzarella kicsit megolvadt, meghintjük morzsolt bazsalikommal, friss petrezselyemlevéllel és azonnal kínáljuk.
Tálalhatjuk friss vagy majonézes salátával egyaránt.