Grillezett petrezselymes-mozzarellás csirkemell recept

Hozzávalók:
- 6 nagyobb, vékony szelet csirkemell filé
- 2-3 csipet só
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 3-4 ek olaj
- 1 tasak apró mozzarella golyó
- 1 csipet morzsolt bazsalikom
Elkészítése:
A megtisztított csirkemell szeleteket meghintjük sóval. A petrezselyemlevelet és a fokhagymát apróra vágjuk, majd az olajban elkeverjük.
A hús szeleteket egy tálcára fektetjük, és mindkét oldalukat bedörzsöljük a petrezselymes olajjal. Hagyjuk állni.
Addig a mozzarella golyókat kettévágjuk, kicsit lecsöpögtetjük és megszórjuk egy kevés sóval.
Egy grillserpenyőt alaposan felhevítünk, majd a pácolt mell szeletek egyik oldalát pár perc alatt közepes lángon megsütjük.
Amint megfordítjuk, szép sorban a közepére rakjuk a félbe vágott sajt golyókat.
Ha már a csirke másik oldala is megpirult, a mozzarella kicsit megolvadt, meghintjük morzsolt bazsalikommal, friss petrezselyemlevéllel és azonnal kínáljuk.
Tálalhatjuk friss vagy majonézes salátával egyaránt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »