Grillezett petrezselymes-mozzarellás csirkemell recept

Hozzávalók:
- 6 nagyobb, vékony szelet csirkemell filé
- 2-3 csipet só
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 3-4 ek olaj
- 1 tasak apró mozzarella golyó
- 1 csipet morzsolt bazsalikom
Elkészítése:
A megtisztított csirkemell szeleteket meghintjük sóval. A petrezselyemlevelet és a fokhagymát apróra vágjuk, majd az olajban elkeverjük.
A hús szeleteket egy tálcára fektetjük, és mindkét oldalukat bedörzsöljük a petrezselymes olajjal. Hagyjuk állni.
Addig a mozzarella golyókat kettévágjuk, kicsit lecsöpögtetjük és megszórjuk egy kevés sóval.
Egy grillserpenyőt alaposan felhevítünk, majd a pácolt mell szeletek egyik oldalát pár perc alatt közepes lángon megsütjük.
Amint megfordítjuk, szép sorban a közepére rakjuk a félbe vágott sajt golyókat.
Ha már a csirke másik oldala is megpirult, a mozzarella kicsit megolvadt, meghintjük morzsolt bazsalikommal, friss petrezselyemlevéllel és azonnal kínáljuk.
Tálalhatjuk friss vagy majonézes salátával egyaránt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »