Grillezett petrezselymes-mozzarellás csirkemell recept

Hozzávalók:
- 6 nagyobb, vékony szelet csirkemell filé
- 2-3 csipet só
- 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
- 3 nagy gerezd fokhagyma
- 3-4 ek olaj
- 1 tasak apró mozzarella golyó
- 1 csipet morzsolt bazsalikom
Elkészítése:
A megtisztított csirkemell szeleteket meghintjük sóval. A petrezselyemlevelet és a fokhagymát apróra vágjuk, majd az olajban elkeverjük.
A hús szeleteket egy tálcára fektetjük, és mindkét oldalukat bedörzsöljük a petrezselymes olajjal. Hagyjuk állni.
Addig a mozzarella golyókat kettévágjuk, kicsit lecsöpögtetjük és megszórjuk egy kevés sóval.
Egy grillserpenyőt alaposan felhevítünk, majd a pácolt mell szeletek egyik oldalát pár perc alatt közepes lángon megsütjük.
Amint megfordítjuk, szép sorban a közepére rakjuk a félbe vágott sajt golyókat.
Ha már a csirke másik oldala is megpirult, a mozzarella kicsit megolvadt, meghintjük morzsolt bazsalikommal, friss petrezselyemlevéllel és azonnal kínáljuk.
Tálalhatjuk friss vagy majonézes salátával egyaránt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »