Fűszervajas csirke tésztabatyuban recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 cs leveles tészta
- pici só
- vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A fűszervajhoz:
- 15 dkg vaj
- kakukkfű
- rozmazing
- bazsalikom
- petrezselyem
- pici só
- 3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A csirkemellet megmossuk, vékonyan felszeleteljük és lecsepegtetjük. A fűszervajhoz puha vajat használunk, melyhez hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát, a sót, valamint a zöldfűszereket. Jól összekeverjük, majd rövid időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle.
A négyzetek közepére helyezünk egy-egy enyhén megsózott csirkemell szeletet, a tetejére halmozunk egy kanálnyi fűszervajat, és a tésztákba csomagoljuk egy-egy batyut formázva. A batyukat kivajazott tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »