Fűszeres-mustáros csirke krumplival recept

Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- kb 60 dkg krumpli
- só, bors, majoránna (krumplihoz ízlés szerint)
- 1/2 dl olaj
- fél kk bors
- 2 kk só
- 1 kk majoránna
- 1 kk szárnyas fűszer
- 1-2 ek mustár
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük és megforgatjuk az elkészített pácban/öntetben. Néhány órát hagyhatjuk állni benne.
Pác: kevés olajban elkeverünk fűszereket, sót, borsot, majorannát, szárnyas fűszert, valamint belekeverünk egy kis mustárt.
A krumplit felkockázzuk, ízlés szerint sóval, borssal, majorannával fűszerezzük és margarinnal kikent tepsibe helyezzük.
Rátesszük a pácban megforgatott húsokat és a maradék pácot ráönthetjük (nekem csak kevés maradt.) 180 °C-os sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük (30-35 perc alufóliával lefedve, kb 20 perc alufólia nélkül).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »