Fűszeres-mustáros csirke krumplival recept

Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- kb 60 dkg krumpli
- só, bors, majoránna (krumplihoz ízlés szerint)
- 1/2 dl olaj
- fél kk bors
- 2 kk só
- 1 kk majoránna
- 1 kk szárnyas fűszer
- 1-2 ek mustár
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük és megforgatjuk az elkészített pácban/öntetben. Néhány órát hagyhatjuk állni benne.
Pác: kevés olajban elkeverünk fűszereket, sót, borsot, majorannát, szárnyas fűszert, valamint belekeverünk egy kis mustárt.
A krumplit felkockázzuk, ízlés szerint sóval, borssal, majorannával fűszerezzük és margarinnal kikent tepsibe helyezzük.
Rátesszük a pácban megforgatott húsokat és a maradék pácot ráönthetjük (nekem csak kevés maradt.) 180 °C-os sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük (30-35 perc alufóliával lefedve, kb 20 perc alufólia nélkül).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »