Fűszeres-mustáros csirke krumplival recept

Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- kb 60 dkg krumpli
- só, bors, majoránna (krumplihoz ízlés szerint)
- 1/2 dl olaj
- fél kk bors
- 2 kk só
- 1 kk majoránna
- 1 kk szárnyas fűszer
- 1-2 ek mustár
Elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük és megforgatjuk az elkészített pácban/öntetben. Néhány órát hagyhatjuk állni benne.
Pác: kevés olajban elkeverünk fűszereket, sót, borsot, majorannát, szárnyas fűszert, valamint belekeverünk egy kis mustárt.
A krumplit felkockázzuk, ízlés szerint sóval, borssal, majorannával fűszerezzük és margarinnal kikent tepsibe helyezzük.
Rátesszük a pácban megforgatott húsokat és a maradék pácot ráönthetjük (nekem csak kevés maradt.) 180 °C-os sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük (30-35 perc alufóliával lefedve, kb 20 perc alufólia nélkül).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »