Fűszeres csibecomb batyu recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 csomag élesztő
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 db csirkecomb
- 1 csokor snidling
- 5 db bazsalikom levél
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
Négy csirke alsó combot, levesnek megfőztem. Úgy ahogy kell, zöldséggel, répával, zellerrel. Mielőtt szétfőtt volna, kiemeltem a léből és hagytam meghűlni.
Eközben, 20 dkg körüli lisztet összekevertem fél csomag instant élesztővel, kevés cukorral és kicsivel több sóval, mint azt egyébként kenyértésztába tettem volna. Még őrölt borsot is tettem a tésztához és nem bántam meg.
Annyi meleg vízzel (kb. másfél dl) öntöttem fel, amennyivel összekavarva, jól gyúrható tésztát kaptam. Hozzáadtam még annak a tojásnak a fehérjét is, aminek a sárgájával, a sütés előtt megkentem a tészta azon részeit, amiket épp kellett (nincs pazarlás). Kicsit kelesztettem, majd ismét átgyúrtam.
A meghűlt csibecombokat olajjal bedörzsöltem, sóztam és apróra vágott snidling, valamint bazsalikom keverékbe forgattam.
A tésztából négy egyforma cipócskát formáltam, majd kör alakúra nyújtottam. A tészta széleit megkentem a sárgájával, majd a fűszeres combot a közepére helyezve, felhajtogattam rá a tésztát. A csirkecomb vége kimaradt, amire óvatosságból alufóliát raktam. A batyuk felső végét jól összenyomtam és mint kiderült, jól okoskodtam. A tojás sárgája kitűnően összetartotta, a sütés során, nem kellett madzaggal megkötni.
Kicsi üvegcsészékbe állítottam bele őket és így kerültek az előfűtött sütőbe. A sütő aljára is került egy csésze, vízzel tele. Kb. 25 perc alatt, a tészta ropogósra sült.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »