Fűszeres csibecomb batyu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 csomag élesztő
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 db csirkecomb
- 1 csokor snidling
- 5 db bazsalikom levél
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
Négy csirke alsó combot, levesnek megfőztem. Úgy ahogy kell, zöldséggel, répával, zellerrel. Mielőtt szétfőtt volna, kiemeltem a léből és hagytam meghűlni.
Eközben, 20 dkg körüli lisztet összekevertem fél csomag instant élesztővel, kevés cukorral és kicsivel több sóval, mint azt egyébként kenyértésztába tettem volna. Még őrölt borsot is tettem a tésztához és nem bántam meg.
Annyi meleg vízzel (kb. másfél dl) öntöttem fel, amennyivel összekavarva, jól gyúrható tésztát kaptam. Hozzáadtam még annak a tojásnak a fehérjét is, aminek a sárgájával, a sütés előtt megkentem a tészta azon részeit, amiket épp kellett (nincs pazarlás). Kicsit kelesztettem, majd ismét átgyúrtam.
A meghűlt csibecombokat olajjal bedörzsöltem, sóztam és apróra vágott snidling, valamint bazsalikom keverékbe forgattam.
A tésztából négy egyforma cipócskát formáltam, majd kör alakúra nyújtottam. A tészta széleit megkentem a sárgájával, majd a fűszeres combot a közepére helyezve, felhajtogattam rá a tésztát. A csirkecomb vége kimaradt, amire óvatosságból alufóliát raktam. A batyuk felső végét jól összenyomtam és mint kiderült, jól okoskodtam. A tojás sárgája kitűnően összetartotta, a sütés során, nem kellett madzaggal megkötni.
Kicsi üvegcsészékbe állítottam bele őket és így kerültek az előfűtött sütőbe. A sütő aljára is került egy csésze, vízzel tele. Kb. 25 perc alatt, a tészta ropogósra sült.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

