Fűszeres csibecomb batyu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 csomag élesztő
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt bors
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 db csirkecomb
- 1 csokor snidling
- 5 db bazsalikom levél
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
Négy csirke alsó combot, levesnek megfőztem. Úgy ahogy kell, zöldséggel, répával, zellerrel. Mielőtt szétfőtt volna, kiemeltem a léből és hagytam meghűlni.
Eközben, 20 dkg körüli lisztet összekevertem fél csomag instant élesztővel, kevés cukorral és kicsivel több sóval, mint azt egyébként kenyértésztába tettem volna. Még őrölt borsot is tettem a tésztához és nem bántam meg.
Annyi meleg vízzel (kb. másfél dl) öntöttem fel, amennyivel összekavarva, jól gyúrható tésztát kaptam. Hozzáadtam még annak a tojásnak a fehérjét is, aminek a sárgájával, a sütés előtt megkentem a tészta azon részeit, amiket épp kellett (nincs pazarlás). Kicsit kelesztettem, majd ismét átgyúrtam.
A meghűlt csibecombokat olajjal bedörzsöltem, sóztam és apróra vágott snidling, valamint bazsalikom keverékbe forgattam.
A tésztából négy egyforma cipócskát formáltam, majd kör alakúra nyújtottam. A tészta széleit megkentem a sárgájával, majd a fűszeres combot a közepére helyezve, felhajtogattam rá a tésztát. A csirkecomb vége kimaradt, amire óvatosságból alufóliát raktam. A batyuk felső végét jól összenyomtam és mint kiderült, jól okoskodtam. A tojás sárgája kitűnően összetartotta, a sütés során, nem kellett madzaggal megkötni.
Kicsi üvegcsészékbe állítottam bele őket és így kerültek az előfűtött sütőbe. A sütő aljára is került egy csésze, vízzel tele. Kb. 25 perc alatt, a tészta ropogósra sült.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »