Francia csirke zöldborsóval és szalonnával recept
Hozzávalók:
- 8 db csirkecomb alsó és felső vegyesen
- 6 szelet húsos szalonna csíkozva
- 2 gerezd fokhagyma vékonyra vágva
- 1 csomag újhagyma karikázva – a zölddel együtt
- kb. 300 ml leves alap (lehet csirke vagy zöldség is)
- 30 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 1 fej saláta (lehet római, de nálunk a hagyományos került bele)
Elkészítése:
Először is egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk a szalonnát, a pörcöket vegyük ki és tegyük félre. A megmaradt zsiradékban süssük át a csirkecombokat mindkét oldalukon kb. 5 percen keresztül. Most mehet rá a só is, de nem kell sok, hiszen a szalonna amúgy is sós.
Ha megvagyunk a húsokat a serpenyő egyik felébe halmozzuk a másikba pedig megpároljuk a karikázott újhagymákat és fokhagymát majd öntsük fel az húsleves alappal. Adjuk hozzá a korábban félretett pörcöket is.
Nagyjából 15-20 percig kell párolni, addigra a hús szépen megpuhul, átsül. Ezután lejjebb vesszük a lángot és beleöntjük a zöldborsó, majd a tépkedett salátát is. További 4 percig főzzük, és tulajdonképpen ennyi a recept.
Mellé nálunk cikkekre vágott pita volt – már akinek, de magában is igen laktató és egyszerű étel.