Francia csirke zöldborsóval és szalonnával recept

Hozzávalók:
- 8 db csirkecomb alsó és felső vegyesen
- 6 szelet húsos szalonna csíkozva
- 2 gerezd fokhagyma vékonyra vágva
- 1 csomag újhagyma karikázva – a zölddel együtt
- kb. 300 ml leves alap (lehet csirke vagy zöldség is)
- 30 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 1 fej saláta (lehet római, de nálunk a hagyományos került bele)
Elkészítése:
Először is egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk a szalonnát, a pörcöket vegyük ki és tegyük félre. A megmaradt zsiradékban süssük át a csirkecombokat mindkét oldalukon kb. 5 percen keresztül. Most mehet rá a só is, de nem kell sok, hiszen a szalonna amúgy is sós.
Ha megvagyunk a húsokat a serpenyő egyik felébe halmozzuk a másikba pedig megpároljuk a karikázott újhagymákat és fokhagymát majd öntsük fel az húsleves alappal. Adjuk hozzá a korábban félretett pörcöket is.
Nagyjából 15-20 percig kell párolni, addigra a hús szépen megpuhul, átsül. Ezután lejjebb vesszük a lángot és beleöntjük a zöldborsó, majd a tépkedett salátát is. További 4 percig főzzük, és tulajdonképpen ennyi a recept.
Mellé nálunk cikkekre vágott pita volt – már akinek, de magában is igen laktató és egyszerű étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »