Főtt tojással és füstölt tarjával töltött csirkecomb recept
Hozzávalók:
- 4 egész csirkecomb
- csirke fűszerkeverék
- 3 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg füstölt, főtt tarja
- 2 zsemle
- 1,5 dl tej
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kk kakukkfű
- 5 ek napraforgó olaj
- 0,5 dl víz
Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan mossuk meg.
A zsemléket áztassuk tejbe, majd nyomkodjuk ki. Adjuk hozzá a felkockázott tojást és a szintén felkockázott tarját. Adjuk hozzá a fűszereket, és gyúrjuk jól össze a tölteléket.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a csirkecombokat. A combokat megszórjuk csirke fűszerkeverékkel és kakukkfűvel (én egy kis szárított medvehagymával is meghintettem).
Olajjal kikent tepsibe helyezzük a megtöltött, befűszerezett combokat. 0,5 dl vizet öntünk alá, és fóliával lefedve 200 fokos sütőben sütjük. Amikor már puha a hús, levesszük a fóliát róla, a kisült szafttal meglocsoljuk, és 10 percet még így pirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

