Fokhagymás bundában sült csirkefalatok recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 egész nagy csirkemell filé
- 1 csapott kk só
- 1 nagy csipet őrölt bors
- 5 dl olaj a sütéshez
Bundához:
- 2 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 púpos ek liszt
- 2 ek tej
- 0,5 kk só
- 1 tk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 nagyobb gerezd fokhagyma)
Elkészítése:
A megtisztított csirkemellet vékony csíkokra, darabokra vágjuk, kicsit lecsepegtetjük és megszórjuk kb. 1 csapott kk sóval, és 1 nagy csipet őrölt borssal. Kicsit félretesszük. Az olajat egy tálba felforrósítjuk.
Egy másik tálkában a bundához a tojásokat a sóval, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával) habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük, kevés tejjel lazítjuk. Beleforgatjuk a csirkedarabokat.
Ha már elég forró az olaj, akkor egy villával, egyesével kicsit lecsepegtetjük a mell darabokat és a forró olajba engedjük. Pár perc alatt a közepestől kisebb lángon szép barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni.
Tipp:
Ez a gyerekeim egyik kedvenc étele, bármikor szívesen fogadják, ez olyan mindenkor bevethető fogás :-)
Ízletes csirkedarabok, amik a bundában puhulnak meg, szaftosak, egyáltalán nem szárazak. Kínálhatjuk a megszokott köretekkel, vagy csak fokhagymás mártogatóssal, esetleg friss salátával. Ez nem egy nagy adag, érdemes legalább duplázni :-)