Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fetás, zöldséges töltött csirkemell recept

Fetás, zöldséges töltött csirkemell
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 4 nagyobb csirkemellfilé, egyenként kb 25 dkg-osak
    • 20 dkg feta
    • 4 olajban eltett aszalt paradicsom lecsepegtetve
    • 5 dkg bébispenót
    • 1 kis  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • só, bors
    • 2 szelet bacon
    • olívaolaj

    Elkészítése:

    A bacont apróra vágjuk, zsírját egy serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöket kivesszük, kihűtjük.

    Egy tálban villával összenyomkodjuk a fetát, hozzáadjuk a bacon-t, az apróra vágott aszalt paradicsomot, a tojást és szép adag frissen őrölt borsot. Nagyjából simára keverjük, megkóstoljuk, ha kell, megsózzuk.

    A csirkemellekről levágjuk a „lengő” részt, félretesszük más ételhez, én lefagyasztottam. A maradék húst késsel először balra, majd jobbra bevágjuk, kihajtjuk, mint egy könyvet. Ha még vastag a kihajtott rész, ismét bevágjuk, az a lényeg, hogy minél nagyobbra ki lehessen „nyitni”. Mindkét oldalukat kiklopfoljuk, de lehetőség szerint maradjanak egyben. Mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.

    A húsok egyik hosszabbik oldala mentén egy csíkban kirakjuk a bébispenót-levelekkel, majd elosztjuk rajtuk a tölteléket, óvatosan felcsavarjuk. Egy akkora alufólia darabot levágunk, amire a rolád simán ráfér, vékonyan bekenjük olajjal. Ráfektetjük a tekercset, felcsavarjuk, a széleit szaloncukorszerűen megtekerjük.

    Így járunk el a többivel is, egy tepsibe ültetjük, fél cm-nyi vizet öntünk alá. 180 fokos sütőben fél órát sütjük, kivesszük. Ha már elbírja a kezünk, göngyöljük ki a húsokat, a bacon visszamaradt zsírján gyorsan átpirítjuk.

    Tálalhatjuk is, én farinata-val kínáltam.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá