Egyszerű csirkepörkölt recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 db konyhakész csirke /az enyém 2kg/
- 2 db paprika
- 2 db paradicsom
- 1 db hegyes erős paprika
- 4 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt kömény
- só
- 1 ek pirospaprika
- 2 ek zsír
Elkészítése:
A csirkét gondosan megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát meghámozzuk és finomra aprítjuk. A paprikákat és a paradicsomot megmossuk, a paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.
A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, őrölt köményt és 8-10 percig pároljuk.
Az edényt lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne a pirospaprikát. Visszatesszük a tűzhelyre, beletesszük a húst, sózzuk, pár percig pirítjuk / óvatosan, le ne égjen! /. Felöntjük kb 2dl vízzel és rövid lében puhára pároljuk. Az elfövő levet pótoljuk, ha szükséges.
Galuskával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Mivel a csirkének nincs olyan sűrű, tartalmas szaftja, mint a marhának vagy a sertésnek / elég „vizes” marad / Néha a csirke előbb megpuhul, mint, hogy a hagyma és a paprika szétfőne benne ezért a végén kivettem a húst és a szaftot botmixerrel leturmixoltam. Így nagyon finom sűrű szaftja lett a pörköltnek!