Édes-savanyú kinai csirke recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 db. közepes csirke
- 2 db. FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek. burgonyaliszt
- 2 ek. szójaszósz
- olaj a sütéshez
- 3 tk. ketchup
- 3 tk. borecet
- 2ek. cukor
- 1 tk. rizsliszt
- só
Recept: A feldarabolt csirkét sózott vízbe megfőzzük. A főtt csirkét kicsontozzuk, és hagyjuk kihűlni. A szójamártást összekeverem a burgonyaliszttel, hozzáadom a felvert tojásokat, majd ebbe a mártásba megforgatom a csirkehús csíkokat. Bő forró olajba pirosra sütjük. Összekeverem a ketchupot, a borecetet, a cukrot, a rizslisztet és 3dl. vízzel jól elkeverem. Jól összeforraljuk. Tálaláskor a sült csirke darabok köré öntjük a mártást, és párolt rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.