Édes-savanyú kinai csirke recept

Hozzávalók:
- 1 db. közepes csirke
- 2 db.
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 ek. burgonyaliszt
- 2 ek. szójaszósz
- olaj a sütéshez
- 3 tk. ketchup
- 3 tk. borecet
- 2ek. cukor
- 1 tk. rizsliszt
- só
Recept: A feldarabolt csirkét sózott vízbe megfőzzük. A főtt csirkét kicsontozzuk, és hagyjuk kihűlni. A szójamártást összekeverem a burgonyaliszttel, hozzáadom a felvert tojásokat, majd ebbe a mártásba megforgatom a csirkehús csíkokat. Bő forró olajba pirosra sütjük. Összekeverem a ketchupot, a borecetet, a cukrot, a rizslisztet és 3dl. vízzel jól elkeverem. Jól összeforraljuk. Tálaláskor a sült csirke darabok köré öntjük a mártást, és párolt rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »