Dubarry csirkemell recept
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 60 dkg karfiol
- 10 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 3 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 dl főzőtejszín
- 10 dkg reszelt sajt
- zsemlemorzsa
- só,bors
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, sózzuk és kevés zsiradékon mindkét oldalát megsütjük. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. A hússzeleteket egy vajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük, majd tegyük a tetejére a karfiolt. Az egészet sózzuk és borsozzuk. 5 dkg vajat felolvasztunk egy lábasban,majd hozzáadjuk a lisztet és habzásig hevítjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a forró tejet, majd sűrű mártássá főzzük, majd vegyük le a tűről. A sárgákat keverjük el a főzőtejszínnel és lassan adagolva dolgozzuk össze a mártással. A reszelt sajt felét is keverjük bele. Az így elkészült mártással öntsük le a karfiolt, szórjuk meg a maradék sajttal. A tetejére tegyünk mogyorónyi nagyságú vajdarabokat, szórjuk meg a zsemlemorzsával. Az egészet 200 fokon addig sütjük, amíg szép piros nem lesz a teteje.