Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dubarry csirkemell recept

Dubarry csirkemell
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg csirkemell
    • 60 dkg karfiol
    • 10 dkg liszt
    • 10 dkg vaj
    • 3 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 dl főzőtejszín
    • 10 dkg reszelt sajt
    • zsemlemorzsa
    • só,bors

    Elkészítése:
    A húst szeletekre vágjuk, sózzuk és kevés zsiradékon mindkét oldalát megsütjük. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. A hússzeleteket egy vajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük, majd tegyük a tetejére a karfiolt. Az egészet sózzuk és borsozzuk. 5 dkg vajat felolvasztunk egy lábasban,majd hozzáadjuk a lisztet és habzásig hevítjük. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a forró tejet, majd sűrű mártássá főzzük, majd vegyük le a tűről. A sárgákat keverjük el a főzőtejszínnel és lassan adagolva dolgozzuk össze a mártással. A reszelt sajt felét is keverjük bele. Az így elkészült mártással öntsük le a karfiolt, szórjuk meg a maradék sajttal. A tetejére tegyünk mogyorónyi nagyságú vajdarabokat, szórjuk meg a zsemlemorzsával. Az egészet 200 fokon addig sütjük, amíg szép piros nem lesz a teteje.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá