Currys csirkeszárnyak recept

Hozzávalók:
- 1000 g csirkeszárny
- 1 hagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 50 ml szójaszósz
- 300 ml kókusztej házilag
- 2 ek curry-por
- gyömbér (3 cm, vagy 1 ek gyömbérpor)
- csilipor
- só
- olívaolaj
Elkészítése:
Az olajon megsütjük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a csirkeszárnyakat. Nagy lángon lepirítjuk mindkét oldalán majd lehúzzuk a lángot. Hozzáadjuk a reszelt gyömbért (vagy gyömbérport), csiliport és a 2 evőkanál curryport.
Alaposan átforgatjuk, hogy mindegyik szárny curry-s legyen majd hozzáadjuk a kókusztejet, szójaszószt és annyi vizet, ami ellepi. Forraljuk fel és gyenge tűzön puhára főzzük. Megízesítjük a sóval és a fűszerekkel és párolt rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »