Cukkinis sült csirkemell recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 2 cukkini
- 2 dl főzőtejszín
- 25 dkg trappista
- 1 csomag mozzarella
- 2-3 gerezd foghagyma
- só
- bors
- ételízesítő
- zöld fűszerek (petrezselyem, oregánó, majoránna)
- étolaj
Elkészítése:
A csirkemell szeleteket sóval, borssal, foghagymával és az olajjal bepácoljuk, és a hűtőben állni hagyjuk minimum 2 órát.
A bepácolt húst tepsibe helyezzük, és alufólia alatt elősütjük (180 fok).
A megmosott, felvágott cukkinit (félkarikákra vágtam) olajon kis vízzel és ételízesítővel előpároljuk, ügyelve arra, hogy még sülni is fog.
A tejszínt a zöld fűszerekkel elkeverjük. A csirkére ráöntjük a cukkinit és a tejszínes keveréket, és néhány percig így sütjük, majd később a reszelt trappistával és a mozzarellával megszórjuk, és addig sütjük, amíg a sajt a tetején megpirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

