Cukkinis sült csirkemell recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemell
- 2 cukkini
- 2 dl főzőtejszín
- 25 dkg trappista
- 1 csomag mozzarella
- 2-3 gerezd foghagyma
- só
- bors
- ételízesítő
- zöld fűszerek (petrezselyem, oregánó, majoránna)
- étolaj
Elkészítése:
A csirkemell szeleteket sóval, borssal, foghagymával és az olajjal bepácoljuk, és a hűtőben állni hagyjuk minimum 2 órát.
A bepácolt húst tepsibe helyezzük, és alufólia alatt elősütjük (180 fok).
A megmosott, felvágott cukkinit (félkarikákra vágtam) olajon kis vízzel és ételízesítővel előpároljuk, ügyelve arra, hogy még sülni is fog.
A tejszínt a zöld fűszerekkel elkeverjük. A csirkére ráöntjük a cukkinit és a tejszínes keveréket, és néhány percig így sütjük, majd később a reszelt trappistával és a mozzarellával megszórjuk, és addig sütjük, amíg a sajt a tetején megpirul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »