Csomboros, hagymás csirkemáj recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- 1 póréhagyma( ha nincs akkor 2 közepes vöröshagyma, vagy zöldhagyma, abból legalább 4 db)
- 1 paprika
- 4-5 koktél paradicsom,vagy egy közepes nagyságú paradicsom
- só
- bors
- csombor 3-4 csipetnyi (borsikafű)
- 2 cl konyak, vagy ha nincs akkor bor
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A májakat szárazra töröljük, megszórjuk borssal és egy alig felmelegített teflon serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalát megpirítjuk, majd rászórjuk a csombort és a sót.
Jól összeforgatjuk, majd ráborítjuk a hagymát, a paprikát és tovább pirítjuk. 2-3 perc pirulás után, hozzáadjuk a paradicsomot és jól összeforgatjuk. Ráöntjük a konyakot, majd fedő alatt puhára pároljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


