Csőben sült sajtos-tejfölös zöldbab fűszeres csirkemájjal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Zöldbabhoz:
- 50 dkg zöldbab (sárga vagy zöld hüvelyű)
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
- 3 dl tejföl
- 1 tk liszt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- só
- őrölt bors
- 1 ek ételízesítő
- 10 dkg sajt
Májhoz:
- 8 db csirkemáj
- 1 tk ételízesítő
- só
- őrölt fehér bors
- majoránna
- olaj vagy zsír a sütéshez
Elkészítése:
A zöldbab végeit vágjuk le, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, az ételízesítőt, és egy teáskanál sót, majd főzzük 10-15 perc alatt roppanósra. Ezután szűrjük le, majd alaposan csepegtessük le.
A tejfölt keverjük simára az egész tojásokkal, az apróra vágott kaporral, a liszttel és ízlés szerint sóval és őrölt borssal.
Egy sütőformát vagy egy őzgerinc formát béleljünk ki sütőpapírral, majd tegyük bele az alaposan lecsepegtetett zöldbabot. Ezután öntsük rá a tejfölös-tojásos keveréket, majd szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20-25 perc alatt készre (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd a sütőpapír segítségével emeljük ki. Ezután hagyjuk még pár percig hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel.
A májat tisztítsuk meg az eres részektől, majd papírtörlővel töröljük szárazra. Ezután ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, és forgassuk alaposan össze. Sütés előtt hagyjuk kb 15 percet állni, hogy az ízek átjárják.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat vagy zsírt, majd óvatosan helyezzük bele a befűszerezett csirkemájat. Ezután kisebb lángon, többször átfordítva, süssük kb 10 perc alatt készre, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsírt felszívja (én egy fogpiszkálót szúrtam bele, és amikor már nem engedett levet, akkor szedtem ki).
Tálaláskor helyezzük tányérra a felszeletelt zöldbabot és a csirkemájat, majd úgy kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »