Csirkeszárny nyárs tárcsában recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 20 db csirke szárny
- 20 db bambusz grillpálca 20cm-es
- 1 liter étolaj
- 2,5 kg nagy szemű burgonya
- só, bors, mustár, őrölt paprika
- zöldségfélék /darabolthagyma, sárgarépa, uborka, brokkoli, gomba, többszínű paprika, kínai kel, stb./ ízlés szerint a párolt zöldséghez
Elkészítése:
A csirkeszárnyat megmossuk, megtisztítjuk, bepácoljuk, akár kész fűszerkeverékkel, sóval, borssal, hagymakarikákkal, kevés étolajjal, őrölt paprikával, vagy saját ízlés szerint, currys, borsos-mustáros, vagy magyaros-csípős páccal. 3 percig mikróban pároljuk, majd hűtőben egy napig érleljük.
Sütés előtt a csirke szárnyakat úgy fogjuk meg, hogy az kiegyenesedjen, és a szárnya töve felől bambuszpálcát /20cm/ szúrunk bele. Így a szárnyak rendkívül látványos, és jól fogyasztható alakot öltenek.
A tárcsában az olajat felforrósítjuk, majd annyi szárnyat rakunk bele, hogy az olaj mindet körbefogja. A készre sütés után a szárnyakat a tárcsa szélére húzzuk, hogy a fölösleges olaj visszacsepegjen a tárcsa közepére. Ha többféle páccal készítjük a húst, akkor mindig az enyhébb ízesítéstől haladjunk az intenzívebb felé.
Ha a hús megsült, meghámozott, nagy karikákra szelt krumplit tesszük az előzőleg használt forró olajba. Sütés után ezt is a tárcsa szélére húzzuk, míg jön az újabb adag.
A krumpli sütése után a tárcsát megtisztítjuk, a leragadt szennyeződést felkaparjuk, majd az előzőleg megtisztított, felszeletelt zöldségféléket, kevés olajjal /ez lehet akár a pácléből kimaradt fűszerezett olaj is/ figyelve arra, hogy a zöldségféléknek más-más a sütési ideje jól átpároljuk. Párolás után ezeket is a tárcsa szélére húzzuk, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen.
Ezzel a módszerrel süthetünk tárcsában saslikot, tarját, csirkecombot, mellet, vagy más húsféléket is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »