Csirkés ördöglángos recept

Hozzávalók:
Töltelék:
- 50 dkg csirkemell
- 3-4 paradicsom
- 2 TV paprika
- 1 kígyóuborka
- 1 fej jégsaláta
- 1 nagyobb fej lila hagyma
- só
- bors
- olaj
- sajt
- 1 nagy dobozos tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
Tócsni:
- 3 nagyobb krumpli
- 4 ek liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- bors
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A tócsnihoz a krumplikat megpucoljuk, megmossuk, majd nokedli szaggató másik oldalán szépen lereszeljük, utána sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást és a lisztet jól elkeverjük. Palacsintatészta sűrűségű masszát kell kapnunk (én egy robotgéppel még turmixoltam rajta kicsit, hogy darabosabb legyen). Ha kicsit hígabb még teszünk bele lisztet. Az aprított petrezselyemzöldet beleszórjuk, elkeverjük, majd félretesszük.
A csirkemellet nagyobb kockákra vágjuk és olajon egy serpenyőben megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd puhára főzzük. Közben előveszünk egy tálat és felvágjuk a zöldségeket, tetszőleges formára, majd félretesszük.
Ha kész a csirkemell, vágódeszkára kiszedjük a kockákat és szépen késsel felvágjuk apró darabokra, majd a salátához keverjük. Elkészítjük a tejfölös öntetet: a tejfölbe belekeverjük a sót borsot és a lereszelt fokhagymát, jól összekeverjük és a salátához adjuk.
A sajtot lereszeljük.
Előveszünk egy palacsintasütőt. Egy kis olajat teszünk a serpenyőbe, majd a tócsnikat mint a palacsintát kisütjük, ha kész az egyik oldal megfordítjuk, a tetejére sajtot szórónk, majd teszünk rá 2-3 evőkanálnyi salátás-csirkés keveréket, majd megszórjuk megint sajttal, ráhajtjuk a másik végét, lelapítjuk és tálalhatjuk is.
Tálalásnál tehetünk rá tejfölt és sajtot. Köret nem kell hozzá így is nagyon laktató. Díszítésként tehetünk hozzá zöldségeket.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »