Csirkés kuglóf recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell filé
- 4 ek liszt
- 2,5 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- őrölt fehér bors
- 15 dkg szeletelt bacon
- kuglófforma
- sütőpapír a béleléshez
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
A csirkemellet kisebb kockákra vágtam. A tejfölt a tojással és a többi hozzávalóval összekevertem.
3 szelet szalonnát a tetejére félre tettem, mivel a szalonna csíkok nem fedték volna be a tetejét.
A kuglófformát kibéleltem szilikonos sütőpapírral, a szalonna csíkokat az aljára,oldalára tettem úgy, hogy egy kicsit túl lógjon, a csirkés tölteléket beleöntöttem, a maradék 3 csíkkal befedtem.
Egy nagyobb tepsire állítottam és egy órát hagytam állni, hogy az ízek összeérjenek. 180 fokra melegített sütőben megsütöttem, közben alufóliával befedtem a tetejét, hogy meg ne égjen.
Amikor készre sült, kiborítottam egy tepsire, reszelt sajttal megszórtam és visszatettem a sütőbe addig, míg a sajt ráolvadt.
Nagyon finom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.