Csirkepaprikás lecsóval recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 2 vöröshagyma
- 1 üveg lecsó (7 dl)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt pirospaprika
- só
- frissen őrölt bors
- kevés kakukkfű
- kevés petrezselyemzöld
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk (a mellét is), többször átöblítjük. A hájasabb darabokat kevés olajon zsírjára pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát (ha szereti valaki a csirke tepertőt, nagyon finom csemege puha kenyérrel, enyhén megsózva), majd a feldarabolt húst is hozzátéve átforgatjuk úgy, hogy a csirke egy kis pörköt kapjon.
Hozzáadjuk a lecsót, amivel ismét jól átforgatjuk. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt főzzük.
Még így is, hogy a mellét feldaraboltuk, ez fő meg legkésőbb, így viszont garantáltan átpuhul. Mikor a csontokról még nem főtt le a hús, véglegesen ízesítjük. Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, az apróra vágott kakukkfüvet, és a petrezselyemzöldet.
Felforralva készre főzzük. Mire a lecsóból a paprika szétfő, addigra a hús is megpuhul.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »