Csirkemell túrós bundában recept
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell
- 200 g túró
- 160 g liszt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tk só
- 200 ml tej
- olaj
Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk. A túrót összekeverjük a tejjel, a tojások sárgájával, sóval, és a liszttel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd összekeverjük a túrós masszával.
Olajat hevítünk, a csirkemellet először kevés lisztben megforgatjuk majd a túrós masszában mártjuk. A forró olajban lassú tűzön szép pirosra sütjük.
A kisült szeleteket papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj felitatódjon.
Tipp:
Így nem szárad ki a csirkemell
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

