Csirkemell rakottas recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkemell filé
- 25 dkg szeletelt bacon
- 10 szelet füstölt tarja v. karaj (legjobb a házi!)
- 25 dkg füstölt sajt
- 8-10 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2-3 dl tej
- liszt
- őrölt bors
- só
- olaj
Elkészítése:
Egy tepsit kikenünk olajjal és az aljára fektetjük a szeletelt bacont. A csirkemelleket két szeletbe vágjuk és lisztbe, majd felvert tojásba mártva a baconre rakjuk. Borssal megszórjuk, elosztjuk rajta a reszelt sajtnak kb. az 1/3-át. Befedjük a szeletelt, füstölt tarjával, ezt a maradék sajt felével megszórjuk.
A tarjára megint lisztbe és tojásba mártott csirkemellet rakunk, megborsozzuk. A mártogatásból visszamaradt tojásokat elkeverjük tejjel, pici sóval és a rakottas tetején elosztjuk úgy, hogy jól befedje az egészet. A tepsit lefedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben így sütjük kb. 80-85 percig. Amikor elkészült, levesszük a fóliát a tepsiről, rászórjuk a maradék füstölt sajtot, visszatoljuk a sütőbe és rápirítjuk.
Bármilyen köret jól illik hozzá. Nagyon finom mellé egy kis behűtött almakompót vagy barack befőtt.
Tipp:
Én nem sózom a húst, mivel a füstölt tarja és a sajt is sós. A tejes tojásba szoktam keverni egy csapott kávéskanálnyit.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »

