Csirkemell párizsi módra hullámos sült krumplival recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 8 szelet csirkemell filé
- 15 dkg liszt
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- olaj bőven a sütéshez
Körethez:
- kb. 80 dkg krumpli
- olaj bőven a sütéshez
- só vagy krumplifűszersó
Elkészítése:
A melleket alaposan megtisztítjuk és vékonyra klopfoljuk. Meghintjük sóval.
Készítsünk elő 2 tányért, az egyikbe szórjuk a lisztet, a másikba a tojásokat egy villával kicsit verjük fel.
Felforrósítjuk az olajat. A melleket először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban, megint a lisztben, ismét a tojásban. Hagyjuk kicsit lecsöpögni és a forró olajban mindkét oldalát arany barnára sütjük.
Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat elszivárogni.
A krumplikat meghámozzuk, alaposan megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A hullámos végű vágóval egyenlő nagyságú csíkokra vágjuk. Amíg végzünk az utolsó krumplival is, hagyjuk vízben, hogy ne barnuljon meg. Felforrósítjuk az olajat.
Egy adag krumplit konyhai papírtörlőre teszünk, hogy kicsit csorogjon le a víz. Majd a forró olajba rakjuk és ízlés szerinti barnaságra pár perc alatt megsütjük. Papírtörlőn hagyjuk kicsit a felesleges olajat elszivárogni, majd meghintjük sóval vagy krumplifűszersóval.
Kínálhatjuk húsok mellé köretként, de fogyaszthatjuk ketchuppal és majonézzel is.
Tipp:
A hullámos végű vágót egy százforintos boltban találtam.