Csirkemell őzgerincformában sütve recept

Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 20 dkg bacon
- 10 dkg parasztsonka
- 15 dkg reszelt sajt
- só bors
- 1 kis csokor petrezselyem
- 4 dl tejföl
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A húst vágjuk apró kockára, sózzuk és hagyjuk állni egy kicsit.
A tejfölt, a tojásokkal, csipet sóval, borssal, a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal keverjük masszává.
Az őzgerincformát vajazzuk ki, majd béleljük ki szalonnával úgy, hogy a szélei lógjanak ki a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és az öntetet öntsük rá, ütögessük egy kicsit a munkalaphoz, hogy elterüljön mindenhol, majd ezután a maradék reszelt sajttal szórjuk meg és hajtsuk rá a lelógó szalonnákat. Hosszában a tetejére tegyük a parasztsonkát, hogy befedje a tölteléket.
Előmelegített sütőben, 170 fokon kb 40 perc alatt süssük készre. Ha kész borítsuk ki egy hosszúkás tálra vagy tálcára.
Ha melegen fogyasztjuk, kicsit lágyabb lesz, de ha kihűtjük, hideg előételként is megállja a helyét. Van aki kiborítás után még pirítja a húsroládot, de én azért nem teszem, mert akkor kiszárad a szalonna, amit nem szeretnék. Köretnek fokhagymás sült burgonyát kínáltam mellé.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »