Csirkemell gombamártással recept

Hozzávalók:
- 2 darab csirkemell
- só
- őrölt bors
- liszt
- 1 darab vöröshagyma
- 200 g gomba
- fűszerpaprika
- 4 ek paradicsomszósz
- 1 darab leveskocka (gombás)
- olaj
- 200 ml főzőtejszín
- víz
Elkészítése:
A csirkemellet vastagabb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és kevés forró olajban hirtelen elősütjük.
Kiszedjük a kész húst és a fennmaradt olajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, kevés pirospaprikával ízesítjük, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát és paradicsomszószt. 10-15 percig fedő alatt pároljuk, majd hozzáadjuk az elősütött húst, a gombás leveskockát, kevés vizet öntve alá együtt puhára főzzük. (Ha kell a vizet pótoljuk.)
Amikor megpuhult a hús, hozzáadjuk a főzőtejszínt és összeforraljuk. Főtt rizzsel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A legjobb házias egytálételek – húsimádóknak és zöldségkedvelőknek
Amikor kevés az időd, de valami igazán laktatót szeretnél főzni, az egytálé
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »