Csirkemell gombamártással recept

Hozzávalók:
- 2 darab csirkemell
- só
- őrölt bors
- liszt
- 1 darab vöröshagyma
- 200 g gomba
- fűszerpaprika
- 4 ek paradicsomszósz
- 1 darab leveskocka (gombás)
- olaj
- 200 ml főzőtejszín
- víz
Elkészítése:
A csirkemellet vastagabb csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és kevés forró olajban hirtelen elősütjük.
Kiszedjük a kész húst és a fennmaradt olajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, kevés pirospaprikával ízesítjük, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott gombát és paradicsomszószt. 10-15 percig fedő alatt pároljuk, majd hozzáadjuk az elősütött húst, a gombás leveskockát, kevés vizet öntve alá együtt puhára főzzük. (Ha kell a vizet pótoljuk.)
Amikor megpuhult a hús, hozzáadjuk a főzőtejszínt és összeforraljuk. Főtt rizzsel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »