Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell csípős szecsuáni mártásban recept

Csirkemell csípős szecsuáni mártásban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg csirkemell
    • 3 gerezd fokhagyma
    • bors
    • delikát
    • olaj
    • 0,5 kg rizs (tasakos)
    • 1 ü csípős szecsuáni mártás

    Elkészítése:

    A csirkemellet megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Egy magas falú serpenyőben olajat hevítünk, majd a csirkemellet rádobjuk és jól átforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük delikáttal és rátörjük a fokhagymát, majd egy kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt 10-15 percig pároljuk. Amikor a hús megpuhult, folyamatos kevergetés mellett lepirítjuk, és hozzáadjuk a szecsuáni mártást. Jól összeforgatjuk, és 4-5 percig főzzük. Amikor elkészült párolt rizzsel tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá