Csirkemáj pörkölt recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- 3 fej hagyma
- paprika
- só
- bors
- 1 leveskocka
- 2 ek liszt
- egy kevés olaj
Elkészítés:
Egy kevés olajon a kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk. Paprikával, borssal fűszerezzük, majd felöntjük vízzel, és fél órán át puhára elfőzzük a hagymát, vigyázva, hogy a víz ne főjön el róla teljesen. Aztán megy bele a kockákra vágott máj és a leveskocka, a só a legvégén! Az egészet lefedjük, és addig főzzük, amíg a máj meg nem puhul. Amikor elkészült a máj, és víz is maradt rajta egy kevés, akkor belerakjuk a 2 ek. lisztet, besűrítjük vele: ettől lesz jó szaftos, és lehet mártogatni. Rizzsel, krumplipürével, akár tarhonyával is tálalható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »