Csirkemáj pörkölt recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg csirkemáj
- 3 fej hagyma
- paprika
- só
- bors
- 1 leveskocka
- 2 ek liszt
- egy kevés olaj
Elkészítés:
Egy kevés olajon a kockára vágott hagymát megfonnyasztjuk. Paprikával, borssal fűszerezzük, majd felöntjük vízzel, és fél órán át puhára elfőzzük a hagymát, vigyázva, hogy a víz ne főjön el róla teljesen. Aztán megy bele a kockákra vágott máj és a leveskocka, a só a legvégén! Az egészet lefedjük, és addig főzzük, amíg a máj meg nem puhul. Amikor elkészült a máj, és víz is maradt rajta egy kevés, akkor belerakjuk a 2 ek. lisztet, besűrítjük vele: ettől lesz jó szaftos, és lehet mártogatni. Rizzsel, krumplipürével, akár tarhonyával is tálalható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »