Csirkemáj fűszeres bundában recept

Hozzávalók:
- 8-10 szép csirkemáj felszeletelve
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- tej
- 3 ek finomliszt
- majoránna
- őrölt bors
- fokhagymasó
Elkészítése:
A tojást villával felverem, beleszórom a fűszereket, a lisztet és annyi tejet, hogy palacsintatészta sűrű masszát kapjak.
Közben egy serpenyőben olajat teszek a tűzre melegedni. A májakat egyenként belemártom kevés lisztbe, majd a tésztába, aztán a forró olajba teszem. Nagyon kell vigyázni, mert a máj fröcsög és nagyon csúnya égési sérüléseket okozhat!
Közepes lángon sütöm, hogy ne csak a tészta süljön ropogósra, de a máj is megpuhuljon.
Tipp:
Papírtörlőre szedem, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róla, majd tányérra téve tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »