Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkefalatok krémsajtos bundában recept

Csirkefalatok krémsajtos bundában
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg csirkemell filé
    • 1 csapott kk só
    • 0,5 kk őrölt bors

    Bundához:

    • 2 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 125 g krémsajt
    • 0,5 dl olaj
    • 1 nagy csipet só
    • 300 g liszt
    • 2,8 dl tej

    Sütéshez:

    • 7 dl olaj

    Elkészítése:

    Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk.

    A masszához a tojásokat a krémsajttal simára keverjük, majd a sót, az olajat, a lisztet is hozzáadjuk, végül a tejet fokozatosan adagolva sűrű, csomómentes tésztát kavarunk, ami sűrűbb, mint a palacsinta tészta, de hígabb, mint a nokedli.

    A hús darabokat beleforgatjuk, és addig hagyjuk állni, míg egy magasabb falú serpenyőben jól felforrósodik az olaj.

    Egy villa segítségével a csirkedarabokat egyesével kicsit lecsöpögtetjük, majd a forró olajba helyezzük. Így nem állnak össze az egyes husik, hanem szépen egyesével közepes lángon világos barnára sülnek.

    Konyhai papírtörlőre szedve hagyjuk a felesleges olajat lecsöpögni.

    Érdemes több adagban kisütni és a közben lecsöpögő tésztabuborékokat kihalászni az olajból, hogy ne ragadjon rá a következő adag husira.

    Tipp:

    Kínálhatjuk különböző mártogatósokkal, például kapros-krémsajtos mártogatóssal, de a kisült falatkákat megcsorgathatjuk kevés mézzel és megszórhatjuk némi szezámmaggal is.

    Bloggerek, akik kipróbálták:

    Hahopihe: Csupán az arányokon változtattam, de mondhatom remek lett. 

    Nézd meg videón is:

    A csirkefalatok krémsajtos bundában kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 190 kcal
    Fehérje: 17 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 8 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá