Csirkecomb rizottó recept

Hozzávalók:
- 5 db filézett, felkockázott csirkecomb
- 2 csésze rizs
- fél konzerv gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 bögre zöldborsó
- olaj
- petrezselyemzöld, majoránna, só, bors, ételízesítő
Elkészítése:
Olajon üvegesítem a felaprított hagymát, majd rádobom a gombát is, amikor zsírjára pirul jöhet a hús. Fehéredésig kavargatom, majd megfűszerezem és fedő alatt készre párolom. Forró olajon megfuttatom a rizst, majd felöntöm 3 bögre vízzel. Ha mirelit borsóval dolgozom, akkor ilyenkor adom hozzá a rizshez. Felforralom, sózom, majd előmelegített sütőben 180 fokon készre párolom. Amikor elkészül a hús és a rizs, összekeverem a kettőt, majd lehet is tálalni. Nyáron ajánlom hozzá a kovászos uborkát, vagy az uborka salátát!
Sztori: Ez az étel más húsból is elkészíthető. Jómagam próbáltam már sertéssel is, de a családnak ez a változat ízlett a legjobban!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »