Csirkecomb rizottó recept

Hozzávalók:
- 5 db filézett, felkockázott csirkecomb
- 2 csésze rizs
- fél konzerv gomba
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 bögre zöldborsó
- olaj
- petrezselyemzöld, majoránna, só, bors, ételízesítő
Elkészítése:
Olajon üvegesítem a felaprított hagymát, majd rádobom a gombát is, amikor zsírjára pirul jöhet a hús. Fehéredésig kavargatom, majd megfűszerezem és fedő alatt készre párolom. Forró olajon megfuttatom a rizst, majd felöntöm 3 bögre vízzel. Ha mirelit borsóval dolgozom, akkor ilyenkor adom hozzá a rizshez. Felforralom, sózom, majd előmelegített sütőben 180 fokon készre párolom. Amikor elkészül a hús és a rizs, összekeverem a kettőt, majd lehet is tálalni. Nyáron ajánlom hozzá a kovászos uborkát, vagy az uborka salátát!
Sztori: Ez az étel más húsból is elkészíthető. Jómagam próbáltam már sertéssel is, de a családnak ez a változat ízlett a legjobban!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »