Spárgás csirke recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkehús
- fél kg spárga
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- só
- csipetnyi cukor
Elkészítés:
A vajat megforrósítjuk, a besózott húsdarabokat megforgatjuk benne, mellédobjuk a megtisztított, hüvelyknyi darabokra vágott spárgát, és egy kevés vízben, egy csipet cukorral meg sóval ízesítve, fedő alatt, puhára pároljuk. Amikor a hús már jó puha, a maradék vajból és a lisztből világos rántást készítünk, és annyi vízzel engedjük fel, hogy paprikás csirke sűrűségű levet kapjunk. Beletesszük a tejfölt, a húsra öntjük, és felforraljuk. Ha erősítő étrendben adjuk, még egy tojássárgájával is dúsíthatjuk a mártást, de azzal már nem forraljuk, csak melegítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »

