Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spárgás csirke recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg csirkehús
    • fél kg spárga
    • 10 dkg vaj
    • 1 evőkanál liszt
    • 1 dl tejföl
    • csipetnyi cukor

    Elkészítés:
    A vajat megforrósítjuk, a besózott húsdarabokat megforgatjuk benne, mellédobjuk a megtisztított, hüvelyknyi darabokra vágott spárgát, és egy kevés vízben, egy csipet cukorral meg sóval ízesítve, fedő alatt, puhára pároljuk. Amikor a hús már jó puha, a maradék vajból és a lisztből világos rántást készítünk, és annyi vízzel engedjük fel, hogy paprikás csirke sűrűségű levet kapjunk. Beletesszük a tejfölt, a húsra öntjük, és felforraljuk. Ha erősítő étrendben adjuk, még egy tojássárgájával is dúsíthatjuk a mártást, de azzal már nem forraljuk, csak melegítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá