Spárgás csirke recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkehús
- fél kg spárga
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- só
- csipetnyi cukor
Elkészítés:
A vajat megforrósítjuk, a besózott húsdarabokat megforgatjuk benne, mellédobjuk a megtisztított, hüvelyknyi darabokra vágott spárgát, és egy kevés vízben, egy csipet cukorral meg sóval ízesítve, fedő alatt, puhára pároljuk. Amikor a hús már jó puha, a maradék vajból és a lisztből világos rántást készítünk, és annyi vízzel engedjük fel, hogy paprikás csirke sűrűségű levet kapjunk. Beletesszük a tejfölt, a húsra öntjük, és felforraljuk. Ha erősítő étrendben adjuk, még egy tojássárgájával is dúsíthatjuk a mártást, de azzal már nem forraljuk, csak melegítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

