Sonkás csirke recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkehús
- liszt
- 3 evőkanál olaj
- 35 dkg főtt füstölt hús
- 1 reszelt vöröshagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 2 dl tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- 1 kis ágacska rozmaring vagy tört bazsalikom
Elkészítés:
A féldarabolt, megsózott, lisztbe mártott csirkét az olajban szép pirosra sütjük, és tűzálló tálba rakjuk. A megmaradt olajban a laskára vágott füstölt húst megsütjük, és a csirkére szórjuk. A maradék olajban megpirítjuk a vöröshagymát, a paradicsompürével ízesítjük, a fűszereket beletesszük, és egy kevés vízzel felengedve, a csirkére öntjük. Fedő alatt jó pucára pároljuk. Tálalás előtt a tejfölt meg a sajtot a levébe keverjük, és még egyszer felforralva, rizzsel körítve kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »