Sonkás csirke recept
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkehús
- liszt
- 3 evőkanál olaj
- 35 dkg főtt füstölt hús
- 1 reszelt vöröshagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 2 dl tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- 1 kis ágacska rozmaring vagy tört bazsalikom
Elkészítés:
A féldarabolt, megsózott, lisztbe mártott csirkét az olajban szép pirosra sütjük, és tűzálló tálba rakjuk. A megmaradt olajban a laskára vágott füstölt húst megsütjük, és a csirkére szórjuk. A maradék olajban megpirítjuk a vöröshagymát, a paradicsompürével ízesítjük, a fűszereket beletesszük, és egy kevés vízzel felengedve, a csirkére öntjük. Fedő alatt jó pucára pároljuk. Tálalás előtt a tejfölt meg a sajtot a levébe keverjük, és még egyszer felforralva, rizzsel körítve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

