Sonkás csirke recept

Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkehús
- liszt
- 3 evőkanál olaj
- 35 dkg főtt füstölt hús
- 1 reszelt vöröshagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 2 dl tejföl
- 5 dkg reszelt sajt
- só
- 1 kis ágacska rozmaring vagy tört bazsalikom
Elkészítés:
A féldarabolt, megsózott, lisztbe mártott csirkét az olajban szép pirosra sütjük, és tűzálló tálba rakjuk. A megmaradt olajban a laskára vágott füstölt húst megsütjük, és a csirkére szórjuk. A maradék olajban megpirítjuk a vöröshagymát, a paradicsompürével ízesítjük, a fűszereket beletesszük, és egy kevés vízzel felengedve, a csirkére öntjük. Fedő alatt jó pucára pároljuk. Tálalás előtt a tejfölt meg a sajtot a levébe keverjük, és még egyszer felforralva, rizzsel körítve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »