Sült csirke recept

Hozzávalók:
- egy 1,5 kg-os csirke
- 5 dkg vaj
- só
- majoránna
Elkészítés:
A megtisztított csirkét kívül, belül megsózzuk, a belsejét majoránnával is bedörzsöljük. Kívül megvajazzuk, a belsejébe is vajdarabkát rakunk, és tűzálló tálra fektetve, a forró sütőbe toljuk. Kb. egy óra alatt puhul meg és sül ropogós pirosra, közben nincs dolgunk vele, esetleg saját levével meglocsolhatjuk. Ha nem tápon nevelt, hanem házi csirke kerül a konyhára, alufóliába csomagolva tegyük a tűzálló tálra a fenti módon elkészített csirkét, majd 45 perc múlva, a fóliából vegyük ki, és a tálba visszatéve, szépen pirítsuk meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »