Lecsós csirke recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók :
- egy 1,5 kg-os csirke
- 20 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg zöld¬paprika
- 25 dkg paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
A szalonnát felszeleteljük, a szélüket bevagdaljuk, és ropogós pirosra sütjük. A pörcöket kivéve, félretesszük, a zsírjában megpirítjuk a karikákra vágott hagymát, a pirospaprikával meghintjük, és megforgatjuk benne a feldarabolt csirkét. Néhány percig pirítjuk, majd mellédobjuk a kicsumázott, karikákra vágott zöldpaprikát és a cikkekre vágott paradicsomot, megsózzuk, és lefedve, lassan puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, a karikákra vágott zöldpaprikát is belerakjuk. Tálaláskor a melegen tartott, ropogósra sütött szalonnaszeletekkel koronázzuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.