Lecsós csirke recept

Hozzávalók :
- egy 1,5 kg-os csirke
- 20 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg zöld¬paprika
- 25 dkg paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
A szalonnát felszeleteljük, a szélüket bevagdaljuk, és ropogós pirosra sütjük. A pörcöket kivéve, félretesszük, a zsírjában megpirítjuk a karikákra vágott hagymát, a pirospaprikával meghintjük, és megforgatjuk benne a feldarabolt csirkét. Néhány percig pirítjuk, majd mellédobjuk a kicsumázott, karikákra vágott zöldpaprikát és a cikkekre vágott paradicsomot, megsózzuk, és lefedve, lassan puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, a karikákra vágott zöldpaprikát is belerakjuk. Tálaláskor a melegen tartott, ropogósra sütött szalonnaszeletekkel koronázzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »