Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Grúz sült csirke recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kicsi csirke

    A sütéshez:

    • bőven olaj

    Elkészítés:
    A csirkéket hosszában félbevágjuk (mindenkinek egy fél jut), mellcsontját kiemeljük, és a csirkéket húsverővel minél laposabbra verjük. Besózzuk, legalább egy óráig állni hagyjuk, majd a nedvességet leitatjuk róla. Egy nagy serpenyőben annyi olajat forrósítunk, mintha rántott csirkét készítenénk, és bőrös felükkel lefelé belefektetjük a fél csirkéket. Lefedve, takarékon 20 percig sütjük, majd a fél csirkéket a másik felükre fordítjuk, és ismét lefedve még húsz percig hagyjuk a tűzön. Végül a fedőt levéve, ropogósra pirítjuk. (Két serpenyőben jó elkészíteni, így egyszerre készülünk el vele.) Kívül ropogós, belül porhanyós pecsenyét kapunk. (Grúziában a serpenyőnél kisebb fedőt raknak rá, és egy súllyal lenyomtatják.)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá