Grúz sült csirke recept

Hozzávalók:
- 2 kicsi csirke
- só
A sütéshez:
- bőven olaj
Elkészítés:
A csirkéket hosszában félbevágjuk (mindenkinek egy fél jut), mellcsontját kiemeljük, és a csirkéket húsverővel minél laposabbra verjük. Besózzuk, legalább egy óráig állni hagyjuk, majd a nedvességet leitatjuk róla. Egy nagy serpenyőben annyi olajat forrósítunk, mintha rántott csirkét készítenénk, és bőrös felükkel lefelé belefektetjük a fél csirkéket. Lefedve, takarékon 20 percig sütjük, majd a fél csirkéket a másik felükre fordítjuk, és ismét lefedve még húsz percig hagyjuk a tűzön. Végül a fedőt levéve, ropogósra pirítjuk. (Két serpenyőben jó elkészíteni, így egyszerre készülünk el vele.) Kívül ropogós, belül porhanyós pecsenyét kapunk. (Grúziában a serpenyőnél kisebb fedőt raknak rá, és egy súllyal lenyomtatják.)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »