Csirke fácán módra recept

Hozzávalók:
- egy 1,5 kg-os csirke
- 1 dl bor
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 szál sárgarépa
- 3 dkg vaj
- só
Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, a bort a belsejébe öntjük, nyílásait tűvel összezárjuk, és másnapig hideg helyen állni hagyjuk. Másnap a mellét és a combját szalonnával sűrűn megtűzdeljük, a csirkét az olvasztott vajban megforgatjuk, a karikákra vágott répát mellédobjuk, és ha a szalonna nem túl sós, egy kissé meg is sózzuk. Egy kevés vízzel, fedő alatt, puhára pároljuk, majd a sütőben ropogós pirosra sütjük. Körítésnek almapüré illik hozzá, mint a fácánhoz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »