Alufóliás csirke recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 kisebb csirke
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál olaj
- só
- majoránna
Elkészítés:
A csirkéket megtisztítjuk, megsózzuk, belsejüket majoránnával bedörzsöljük, és mindegyikbe egy vajdarabkát dugunk. Mindegyik csirkét olajjal bekent alufóliába csomagoljuk, és a csirke nagyságától függően a sütőben 30-40 percig sütjük. A fóliába légmentesen becsomagolt csirke saját levében puhul meg, különlegesen ízes, zamatos lesz. Ha azt akarjuk, hogy a csirke meg is piruljon, az alufóliát felül széthajtjuk, és erős lángon még néhány percig pirítjuk a pecsenyét.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.