Almás csirke recept

Hozzávalók:
- 1 kg alma
- egy 1,5 kg-os vagy 2 kicsi csirke
- 10 dkg vaj
- só
Elkészítés:
Egy jókora tűzálló tálat kivajazunk, és a meghámozott, fölszeletelt alma felét belefektetjük. Erre sorba rakjuk a besózott, feldarabolt csirkét, vajjal megkenjük, majd az egészet ismét befedjük almával. Tetejére ismét vajdarabkákat hintünk, és fóliával betakarva, a sütőben 30-35 percig sütjük.Tálaláskor a fóliát széthajtjuk, de bennehagyjuk a csirkét. Rizskörítés illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »