Zöldséges csirkeszárnyak recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 nagy fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2-3 szem burgonya
- 2 cukkini
- 2 nagy kápia paprika
- 2-3 szál sárgarépa
- 2 kg csirkeszárny
- só, bors, fűszerek
Elkészítése:
A zöldségeket egyforma nagyságúra vágjuk, majd jól összekeverjük ízlés szerinti fűszerekkel (én egy üvegbe mindenféle fűszert összekeverek), majd egy tepsibe öntjük. A csirkeszárnyakat is befűszerezzük, sózzuk, majd rátesszük a zöldségekre. Egy pici vizet öntünk alá, fóliával leborítjuk és 200 fokon sütjük.
A végén levesszük a fóliát és egy picit megpirítjuk. Pirítás közben egyszer megfordítjuk a húsokat, hogy a másik oldaluk is megpiruljon.
Tipp:
Nekem volt itthon mirelit gombán, azt is tettem hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

